Cara Cantikkan Garisan Underline

Underline selalunya biasa macam ni je kan?

Jadi sekarang ni sis ajar bagaimana untuk tukar underline ni supaya nampak lebih cantik dan istimewa. Lain daripada yang lain gitu.

Ini contohnya:
Sila ikut langkah di bawah ni satu persatu okay.

1- Login ke akaun blogger >> Dashboard >> Theme >> Edit Html

2- Klik cursor pada mana-mana bahagian di dalam kotak Html dan terus tekan Ctrl dan huruf F secara serentak (Ctrl + F) untuk membuka kotak search.

3- Copy dan Paste ayat kod di bawah ini ke dalam kotak search tadi dan tekan Enter
]]></b:skin>
4. Bila dah jumpa, Copy code di bawah dan Paste di atas (above) perkataan ]]></b:skin>  yang telah di cari tadi.
u{ text-decoration:none; background-image:url(IMAGE URL HERE); padding-top:6px; padding-bottom:10px; }

5. Sekarang tukarkan IMAGE URL HERE dengan salah satu link Url image underline yang telah sis sediakan kat bawah ni.

https://3.bp.blogspot.com/-ntvpw2izPZE/WM52jX1xxXI/AAAAAAAAC00/uklz3eQqgYMfEBeNKsqK5nMdP9MEq-66QCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png

https://4.bp.blogspot.com/-_JwPihS_tmk/WM53fhgSD3I/AAAAAAAAC08/k974jDSfHQc3CQ3ivWr8vn03wGkpzlZBwCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png


https://1.bp.blogspot.com/-SPxL-1ibs3U/WM55CRn1aQI/AAAAAAAAC1I/IlL35ALaC4ksfMQs4UJe42BNgS0RyaDcQCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png

https://4.bp.blogspot.com/-IfCExyEOyfA/WM558BOFvuI/AAAAAAAAC1Q/Wq_1dCdDB90PAGDoExpUQ-6c83jtq1spACLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png

https://3.bp.blogspot.com/-ySQ7si_h9HA/WM56t_lbtAI/AAAAAAAAC1Y/Hz9DeduhHuM2yrdx09L1eIXmgg0s4YgSQCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png


https://2.bp.blogspot.com/-t_zjF3i9q1k/WM57u45ObsI/AAAAAAAAC1g/z6TbixTc09UiUprM5aFn3bNO2aURNjaUQCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png



6. Save!

Macamana? Berjaya tak? Sis harap kalian puashati... 









Previous
Next Post »

6 Comment

Write Comment
Farrah MF
AUTHOR
19 March 2017 at 22:40 delete

Ada garis macam tu cantik jugak kan,...

Reply
avatar
Mrs Pip
AUTHOR
19 March 2017 at 23:35 delete

Nnt nak cuba..nampak mcm lawa. Hehe.
Thanks sis.

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
20 March 2017 at 22:31 delete

special cikit.. lain drp yg lain

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
20 March 2017 at 22:32 delete

silakan... nanti bagitau dah jadi ke tak ya

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
20 March 2017 at 22:32 delete

dh cuba bg tau la jadi ke tak ya.. sama2 :D

Reply
avatar