Full Design/Edit Blog Untuk Nour Adieb

Kelmarin sis dah berjaya makeover blog milik Nour Adieb. Nour mesej di email dan memberitahu yang dia nak kan sebuah blog yang simple saja dari warna purple cuma pada bahagian header beliau mahukan bunga-bunga sebagai penyeri. Selebihnya dia berikan kepercayaan kepada sis untuk merekabentuk design blog tersebut.

Ini adalah wajah blog Nour sebelum di makeover.

Selepas membuat lakaran kasar dan memikirkan design header bagaimana yang sesuai dengan Nour, sis terus start kan kerja. Nour sama sekali tidak tahu bagaimana agaknya rupa blog beliau nanti kerana kerja mengedit blog sis lakukan di blog sis sendiri. Cara ini lebih senang dan praktikal sebab sis senang membuat kerja editing tanpa perlu teragak-agak dan tuan punya blog juga bebas untuk menggunakan blognya setiap biasa. 

Akhirnya kod template untuk blog Nour siap sepenuhnya. Selepas di berikan link untuk live demo pada Nour, beliau terus cakap setuju. Alhamdulillah. Cukup senang bila berkerjasama dengan Nour. So far semua costumer yang sis dapat baik-baik belaka, takde yang cerewet. Syukur.

Ini lah dia wajah blog Nour selepas di makeover, apa pendapat awak?



Terima kasih sekali lagi di ucapkan pada Nour kerana membuat tempahan di sini. Terima kasih juga pada semua pelanggan kerana telah memberikan feedback yang cukup baik.





Previous
Next Post »

10 Comment

Write Comment
Noor Azlan
AUTHOR
4 March 2017 at 21:23 delete

Untung orang pandai coding ni... paling penting setiap design perlu berbeza kan...

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
4 March 2017 at 22:08 delete

ya semua design tak akan sama. boleh la sikit2

Reply
avatar
4 March 2017 at 23:20 delete

Cantik hasilnya.
Kreatif

Reply
avatar
I am LZ
AUTHOR
5 March 2017 at 00:06 delete

Cantik blog baharu Nour Adieb...
Kreatif sungguh Siti Awadah 😊

Reply
avatar
Noor Maizan
AUTHOR
5 March 2017 at 01:02 delete

Kak Awa, boleh tak mai share pendapat sikit, hehehehe.

Mai rasa akan lebih kemas kalau header dan footer tu kak awa bagi sama width dengan body blog tu, hehehehe.

Tapi ni pendapat mai sahaja :D

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
5 March 2017 at 01:39 delete

boleh je bagi pendapat, sis terima dengan baik :D actually sis saja buat cmtu sbb nak lari ckit dr designer blog yang lain... hehe

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
5 March 2017 at 01:40 delete

alhamdulillah terima kasih :D

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
5 March 2017 at 01:41 delete

Alhamdulillah. terima kasih atas feedback ni :D

Reply
avatar
Noor Maizan
AUTHOR
5 March 2017 at 11:14 delete

Oooo, trademark sis awa rupanya <3 <3 <3

Reply
avatar
SITI AWADAH
AUTHOR
5 March 2017 at 14:09 delete

hehe.. mula2 submit mcm tu pastu kalau costumer cakap apa yg mai cakap, sis akan selarikan.. kalau costumer terima alhamdulillah.. lebih kurang mcm tu la

Reply
avatar